dimecres, 6 de febrer del 2013

RESOLUCIÓ PROBLEMES PRIMÀRIA REBAIXES

 Cicle superior
 És el teu aniversari i et regalen 100 €. Com que ara hi ha rebaixes, decideixes anar a comprar-te roba d'esport. Trobes una oferta de 2x1. Si un xandall val 32 euros i una samarreta en costa 12, quina roba et compraries? Quina és la roba que et sortirà gratis? Et sobraran cèntims? Què faràs amb la roba que et compris?

Cicle mitjà
 Nina: 8 €         Playstation: 50 €     Cotxe: 5€          Llibre: 13 €
 Jocs de construcció: 22 €            Bambes: 35 €

És temps de rebaixes i decideixes trencar la teva guardiola i anar a comprar alguna cosa que t'agradi. Durant els dos anys que l'has anat omplint, has estalviat 75 €. Quan arribes a la botiga t'adones que si compres dos productes iguals, te'n regalen un altre. Quin és el màxim de productes diferents que pots comprar? Quins triaries? Aprofitaries alguna oferta? Us heu gastat tots els diners? Per què?

Cicle inicial
Arròs: 2 €     tonyina: 1                               
Anem d'excursió i em vull emportar una amanida d'arròs amb tonyina. Vaig al supermercat amb el pare i trobem una oferta que diu que si compro dos productes iguals, els segon em surt a meitat de preu. Quant ens costaran dos paquests d'arròs i dues llaunes de tonyina? Si portàvem 5 €, ens faltaran o ens sobraran diners? Quants?